Big SEE Zavod Big

С наградите Big SEE Zavod Big систематично изследва творческия и бизнес потенциал на региона Югоизточна Европа, признава и излага на показ съвършенството в архитектурата, интериора, продуктовия и моден дизайн и креативния туризъм. Наградените проекти предлагат задълбочен поглед върху текущата ситуация в областта на творчеството и бизнеса в региона.

Тази година архитектурно студио “Амфион” спечели наградата Big SEE в категорията „Жилищни сгради” с проекта “Апарт общежитие”!

ПРОЕКТ "АПАРТ ОБЩЕЖИТИЕ"

Също така, проектът “Националната спортна база на българския футболен съюз” в София е избрана да получи голямата наградата за архитектура Big SEE за 2020 г.!

ПРОЕКТ “НАЦИОНАЛНА СПОРТНА БАЗА НА БФС”

ДНИ НА АРХИТЕКТУРАТА - СОФИЯ 2020

“Днитe нa apxитeĸтypaтa – Coфия 2020“ ce opгaнизиpaт oт Cтoличнa oбщинa, Cъюз нa apxитeĸтитe в Бългapия, Oбeдинeниe „Cдpyжeни coфийcĸи apxитeĸти” пpи CAБ, Peгиoнaлнa ĸoлeгия Coфия – гpaд нa KAБ, Cъюз нa лaндшaфтнитe apxитeĸти, фoндaция VІZАR.

На 16.09.2020 г. бе открита изложба “Нова софийска архитектура” “Под куполите на ларгото” на площад “Независимост”, гр. София.

В изложбата са представени 102 табла с около 100-110 реализации и идейни проекти от периода 2015-2020г., като повечето са от последните години, а реализациите преобладават.

 

Стипендия Богданов

Едногодишна стипендия в памет на арх. Димитър Богданов

За осемнадесета поред година арх. Борислав Богданов с подкрепата на Архитектурен факултет към УАСГ организира провеждането на конкурс за студентски проекти в памет на арх. Димитър Богданов.

Конкурсът се провежда с подкрепата на САБ, КАБ и фирмите "ДОРМАКАБА", "ХЕНКЕЛ - България" и "ШНАЙДЕР ЕЛЕКТРИК" като от тяхна страна се връчват специални награди.

Всяка година се награждават над седем студента, като всеки от тях получава награда и грамота за изготвения от него проект.

Голямата награда е предоставена от арх. Борислав Богданов и представлява едногодишна стипендия.

Учредената стипендия е в памет на арх. Димитър Богданов, който за жалост вече не е между нас, но неговото творчество ще се помни, както от по-възрастните архитекти негови съвременници, така и от младите му последователи. Арх. Димитър Богданов бе талантлив и продуктивен архитект с над 300 реализирани проекта извън пределите на Република България. Творчеството му е внушително, както по обем, така и по съдържание и естетически стойности, което поставя основите на школа в българската архитектура. Множество проектирани и реализирани от него обекти в повече от 12 държави прославят, както името му, така и страната ни. Популяризирането на неговото творчество обогатява националната ни култура.

През години са данени 19 стипендии, над 115 специални награди и над 220 грамоти. Основна цел на конкурса е да се насърчават младите таланти в сферата на архитектурата.

Архитектурно студио "Амфион" е проектант на годината за 2019г.

Проектант на годината за 2019 г. в категория “Ваканционно селище” е  Amfion architecture studio, проектирали общо 23 312 кв.м. завършена разгъната застроена площ през 2019 г.! Награденият проект на архитектурно студио “Амфион” е Allure Beach Resort в Приморско.

Подкатегории

Адрес

София, кв.Южен парк, бл.1

Телефон

Телефон

Мобилен

Image