Комплекс “Света София”

Инвеститор: България Дивелопмънт (Холдингс) Лимитед АД
Разгъната площ: 69 152 кв.м
Локация: община Елин Пелин, с. Мусачево
Статут: проект
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

Проект „Света София“, който ще бъде разработен от България Дивелопмънт (Холдингс) Лимитед, включва една от най-новите и вълнуващи разработки в София, столицата на България.

Мега-комплексът се състои от 2 луксозни хотела, изложбен и конгресен център от световна класа, най-големият закрит аквапарк и игрален център в света, голф игрище с 18 дупки, търговски център и казино Вегас стил. Проектът интегрира набор от съоръжения от световна класа, разнообразен избор на развлечения и най-добрата класа хотелиерски услуги сред красотата и уникалността на българската природна среда, осигурявайки чисто нов начин на живот, невиждан досега в София, ако не и в цяла Европа.

Обширната разработка включва и първокласен бизнес център с 32 офис блока и сплотена жилищна общност с 3000 имота, включително индивидуални вили и високи сгради с апартаменти, добре поддържани от комбинация от магазини, заведения за хранене и развлечения в търговската зона на курорта. Бизнес центърът ще се превърне в първия така необходим централен бизнес район на София.

Проект „Света София“ постига перфектен баланс между курорт, търговски квартал и жилищна общност. Вече официално признат от българското правителство като приоритетен инвестиционен проект, първият по рода си в историята на страната през последните 30 години. Пълната подкрепа от българското правителство отразява, че проектът има всички възможности да се превърне в най-обещаващата и модерна забележителност на София през тази нова ера.