Преустройство на производствено хале и съществуваща офис сграда 

Инвеститор: “Крамар имоти” ЕООД
Разгъната площ: 4 995 кв.м. 
Локация: Витоша - ВЕЦ - Симеоново, гр.София
Статут: в строеж

 

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

     

     Сградата е разположена на бул. Симеоновско шосе и Околовръстния път. Проектът представлява преустройство на  съществуваща офис сграда, надстройка, пристройка и преустройство на производствено хале, които ще изпълняват функцията на административна сграда. 
     Предизвикателство за проектанския екип е да създаде единна композиция от съществуващи сгради с различна архитектура. 

     Производсвеното хале е със стоманена конструкция, която е изпозвана и при надстрояването му. Фасадата му е с модерна и изчистена визия, но в същото време е запазен автентичният му образ чрез члененето във вертикално направление. Новото му предназначение ще бъде магазин за строителни материали. В съществуващата офис сграда ще бъдат разположени офиси с отворен план, а на партерния етаж ще има кафене.

     Интересно решена е козирката на входа на халето със своята ефирна и вълнообразна форма, която се явява като акцент. Оригинално решен е и покрива на високото тяло чрез частично остъкляване. За фасадното решение на съществуващата офис сграда са изпозвани слънцезащитни жалузи и хоризонтални ивици, които вечерно време ще бъдат осветени.  Това създава една ажурна, семпла и елегантна визия.
     Резултат от усилието бе постигането на общ и хармоничен архитектурен облик.