Тhe Royal Park Residence

Тhe Royal Park Residence
ж.к. "Гърдова глава", гр. София

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ
Инвеститор: Бояна Дрийм Резиденс ЕООД
Разгъната площ: 1400 кв.м. (на сграда)
Обща площ: 15 000 кв.м.
Статут: завършен
 
 
The Royal Park Residence  е елегантен жилищен комплекс от затворен тип, проектиран с изключително внимание и адресиран към хора, оценяващи индивидуалния подход и специалното отношение към всеки детайл.
 
Теренът, върху който е проектиран комплекса, представлява естествен хълм в полите на Витоша с югоизточно изложение и с разкриващи се панорамни гледки към цяла София и към планината.  Характеристиките на терена са използвани оптимално с минимална намеса в естествения му релеф. Парцелът се намира зона с нискоетажно застрояване, в непосредствена близост до бул. „А. С. Пушкин“ в Бояна, което осигурява бърз и лесен достъп както до центъра, така и до централните пътни артерии на столицата.
 
The Royal Park Residence се простира върху 15 000 кв. м., от които 12 000 кв. м  представляват благоустроена паркова площ. Движението и паркирането на автомобили в него е решено изцяло посредством подземна инфраструктура, достъпна чрез полувкопана панорамна улица, съобразно идеята за екологично чиста среда с богато озеленени паркови пространства, освободени от автомобилен трафик
 
Главният вход към комплекса е от север, с обособена покрита зона за спиране на автомобили, паркинг за гости, представително лоби с рецепция, обслужване и охрана, както и вход към подземните паркинги.
 
Комплексът се състои от 7 сгради съобразени както с мащаба на околността, така и с човешкия мащаб. Те са разположени и ориентирани така, че да е гарантирано нулево засенчване за всяка една от тях. Поради естествената денивелация на терена всяка сграда има пряка видимост на изток, към прилежащия парк, на юг, към Витоша и на север, към София.
 
Сградите отговарят на всички съвременни изисквания за модерен и елегантен дизайн с чистите си линии и форми, подобни на скулптурна композиция, експонирана в паркова среда. Всяка сграда е проектирана с лимитиран брой просторни апартаменти и бутиков панорамен пентхаус, осигуряващи както зашеметяваща гледка към Витоша и към светлините на нощна София, така и високо ниво на уединение. За сигурността на живущите в комплекса има предвидена 24 часова жива охрана и видеонаблюдедние, покриващо целия му периметър, а за удобството им ще се грижат консиерж специалисти.
 
Вдъхновяващият архитектурен проект залага на обширни, светли и комфортни пространства в жилищата и общите части, влагане на висококачествени материали, съвременни технологии и системи от последно поколение за изпълнението на сградите. Всичко това, комбинирано с ландшафтно разнообразие върху частната паркова площ, създава не само емоционално усещане за хармония и комфорт, но и неповторими условия за спокоен живот в природна среда.
 
Източният склон на комплекса представлява естествена гора с дълголетни борове и дъбове, обогатена с градински алеи, панорамни площадки и беседки, а западната и южната части са облагородени с пешеходни зони, затревени площи, алпинеум, детска площадка и кътове за почивка. Парковата среда предлага на децата  пространство за игра и опознаване на природата, заедно с гарантирано спокойствие и сигурност за  техните родители.
 
Съчетаващ спокойствието и живота в слънчев парк с чист въздух с непосредствената близост на динамичната градска среда, The Royal Park Residence предлага на собствениците си домашен уют в напрегнатото ежедневие на столицата. Оформянето на малка общност създава перспективи за качествен живот за всяко семейство. Сутрешен джогинг по алеите, следобедно кафе под сянката на вековно дърво или вечерен разговор на прохлада на панорамната тераса  са естествената даденост.
 
В ранния стадий на изграждане на комплекса, съществува възможност за индивидуално решение на разпределението и интериора на жилищата, съобразено изцяло със специфичния вкус и стил на живот на всеки собственик. Доказали качествата си проектанти, дизайнери, строител и доставчици ще  предложат  на собствениците на жилища, възможност да получат удовлетворение от направената инвестиция и радостта от ползването на  уникален дом, потопен в  среда, осигуряваща здраве и качествен живот за цялото семейство.