Български деца отдават трогателна почит към сградата на общината в Абу Даби на Международното младежко биенале

Надолу

Щастливи сме да съобщим, че учениците от неделното училище „Камбана” в Абу Даби направиха трогателна почит към наследството на българската архитектура. Участвайки във второто издание на Международното младежко биенале „Българските следи по света – с палитра, камера и слово“, те избраха един много скъп за нас проект – сградата на общината в Абу Даби, дело на архитект Димитър Богданов. Техните вдъхновяващи рисунки и текстове прекрасно улавят същността на сградата, отразявайки споделената ни мисия за опазване на българското архитектурно наследство.

Биеналето, което се провежда в Рим, има за цел да съживи колективната памет на българските общности в чужбина и младежите в България чрез възстановяване на обичаи, традиции, спомен за исторически места, личности, паметници, храмове и др., пръснати из целия свят. Събитието показва ролята на подрастващото поколение като откриватели и пазители на тези значими следи. 

Невероятно се гордеем с тези млади хора и сме трогнати, че те избраха да участват с архитектурен проект, подчертавайки важността на опазването на българското архитектурно наследство.