Административна сграда

Надолу
Локация
Околовръстен път, гр.София
Категория

Обществени сгради

Площ
5 000 кв.м.
Статус
Строителство
Клиент
Крамар имоти

Административна сграда

Съществуващата сграда е предназначена за административно-делова сграда с магазин за строителни материали. Предвижда се разширение на административното звено на мястото на съществуващия цех за обработка на строителни материали.

Входът на сградата открива поглед към гостоприемно фоайе с рецепция. Партерното ниво разполага и с асансьор, кафене, което води до открита тераса и помещение за охрана. В сутерена на сградата се помещава добре оборудвана зала за конференции и презентации и склад.

На първия, втория и третия етаж на сградата се помещават open space офиси с конферентни зали и открити тераси. Проектирани са още стаи за почивка, архив и сървърни помещения. 

Конструкцията на сградата е иновативна комбинация от монолитен стоманобетон, вертикални опорни елементи и стоманена рамкова конструкция. Архитектурната естетика говори езика на модерността, дефинирана от масивни стени, вентилируема фасада с каменна облицовка и стъклена окачена фасада. Нотка елегантност придават слънцезащитни ламели от перфорирана ламарина и декоративни лайстни от композитен материал.