Аква клуб “Котвата”

Надолу
Локация
Сапарева баня
Категория

Градска среда

Статус
Завършен
Клиент
Рила Мегатур
Награди
2018

Грамота на министерство на туризма

2011

Национален конкурс сграда на годината – Номинация в категория “Ваканционни комплекси”

Аква клуб “Котвата”

Сгушен в полите на Рила и заобиколен от борови гори, Аква клуб „Котвата“ предлага бягство от градския живот. Този комплекс съчетава чистотата на природната среда с лечебните свойства на минералната вода. Местоположението му е пропито с древни останки, разкриващи историята на мястото и на различните народи, населявали тези земи заради лечебна им вода.

Дизайнът на комплекса включва елементи от това богато минало, запазвайки останки от крепост, допълнени с реновирани колони и арки в модерна атмосфера. Комплексът разполага с различни водни съоръжения и зони за релакс, включително три големи басейна, контрастни басейни с топла и студена вода и детски басейни.

Любителите на СПА могат да релаксират в четири джакузита с хидромасажни дюзи, включително джакузи със солена вода. Каменните бани с минерална вода от 40 градуса насърчават засиленото кръвообращение и предлагат различни ползи за здравето.

Комплексът също дава приоритет на иновациите, като са включени стена за катерене, воден бар и секция, имитираща силно речно течение за забавно плуване. Модерните системи осигуряват 24/7 пречистване на водата, регулиране на температурата и постоянно обновяване.

В допълнение към тези функции, комплексът разполага със съблекални, душове, тоалетни, ресторант и снек бар, осигурявайки цялостно и приятно изживяване за всички посетители. Целогодишните външни джакузита и контрастиращи студени басейни са допълнени от съседната реновирана минерална баня с вътрешен СПА център, подобрявайки условията за отдих и релаксация.