Очна Клиника Зрението

Надолу
Локация
Център, гр. София
Категория

Здравеопазване

Обществени сгради

Площ
560 кв.м
Статус
Завършен
Клиент
Prosperitas Building
Награди
2017

АРХ ИНОВА – Номинация в категория „Болници, медицински центрове, здравни заведения“

Очна Клиника Зрението

Сгушено в сърцето на София, това модерно здравно заведение служи като специализирана болница за активно лечение на очни заболявания. Със своя модерен архитектурен дизайн, сградата се откроява от заобикалящата среда със своята нестандартна визия.

При влизане в клиниката посетителите са посрещнати от просторно фоайе, украсено с удобни чакалня и рецепция.  Асансьор и стълбищна клетка свързват всички нива от сутерена до петия етаж. Всеки етаж предлага целенасочено разпределение, с различни офиси, манипулационни, болнични стаи и необходими удобства. Паркира се в подземен гараж, разположен на второ сутеренно ниво, оборудван с автоматична система за паркиране на три нива.

Авангардният дизайн на сградата пленява посетителите с изчистените си, динамични линии и използването на съвременни материали като композитни облицовки, алуминиева дограма и стъклени парапети. Вентилируема фасада, гранитогрес, теракот и хомогенна PVC настилка гарантират естетика, функционалност и устойчивост във времето.

Въздействащото присъствие на тази очна клиника е подсилено от нейния модерен облик. Остъкленият вход на атриума, съчетан с ритмичната фасада и светлосините акценти, създават естетически издържана и функционална среда както за пациентите, така и за персонала.

Сградата печели номинация в категорията „Болници, медицински центрове, здравни заведения“ на архитектурния конкурс ARCHI NOVA 2017 и поставя един нов стандарт за качествена архитектура в областта на медицината.