Пристройка към хотел Intercontinental (Radisson Blu)

Надолу
Локация
площад "Народно събрание", гр. София
Категория

Хотели

Площ
4 000 кв.м
Статус
Завършен
Клиент
Интерхотел Гранд-хотел София
Награди
2018

Национален конкурс “Сграда на годината” – Награда в категория “Хотели и ваканционни комплекси”

Пристройка към хотел Intercontinental (Radisson Blu)

Разположен в центъра на града, Intercontinental (бившият Radisson Blu) е утвърдил статута си на хотел за петзвездно луксозно настаняване. Проектът за разширение се основава на съществуващия чар и функционалност на хотела, осигурявайки допълнителни 132 легла към първоначалния му капацитет от 312 и допълнително подобрявайки изживяването на гостите.

Надстройката на шест етажа се слива безпроблемно със съществуващата сграда, запазвайки нейната архитектурна цялост. На всеки от тези нови етажи има по 9 хотелски стаи. В допълнение е проектиран и луксозен президентски апартамент, разположен на посления етаж.

Функционалността е в основата на този дизайн. Добавени са два нови асансьора, за да се осигури безпроблемен достъп и комфорт, като единият обслужва новодобавените камериерски помещения на всеки етаж, а другият е предвиден за гостите на хотела. Съществуващите стълби са разширени до покрива и служат за евакуационен изход. Новите етажи са свързани с допълнителна стълба.

Пристройката е изпълнена от здрава стоманена конструкция, допълнена от плосък метален покрив. Външните и вътрешните стени, както и окачените тавани, са изпълнени по надеждната система KNAUF при спазване на строги изисквания за противопожарна и шумоизолация.