Пристройка към 28СУ Алеко Константинов

Надолу
Локация
р. Красна поляна, гр. София
Категория

Образование

Обществени сгради

Площ
1 315 кв.м
Статус
Завършен
Клиент
Столична община, район Красна поляна
Награди
2022

Национален конкурс “Сграда на годината” – Номинация в категория “Социална инфраструктура – култура, наука и образование”

2017

АРХ ИНОВА – Номинация в категория “Сгради с учебно и културно предназначение”

Пристройка към 28СУ Алеко Константинов

Намираща се от западната страна на основната сграда, пристройката към 28СУ „Алеко Константинов“ се свързва безпроблемно с оригиналната структура, осигурявайки хармонично разширение на учебната среда. Тази триетажна сграда се отличава със здрава монолитна стоманобетонна конструкция, в която се помещават девет класни стаи и модерна компютърна зала.
Всяка класна стая е оборудвана със 75″ интерактивен дисплей и визуализатор за завладяващи учебни изживявания. Компютърната зала е напълно оборудвана с 24 ученически таблета. Две специализирани стаи за учители, една за релакс и една за обучение, също разполагат със съвременни удобства.
Приземният етаж представя многофункционална зала за събития с балкон на второ ниво, побиращ 48 гости и 110″ видео стена за завладяващо изживяване на публиката.
Вертикалната комуникация в сградата е улеснена чрез асансьор, стълбищна клетка и парадно стълбище. Интериорната цветова схема и мебелите отразяват елементите на земята, планините и небето, с цветовете капучино, зелено и светлосиньо, украсяващи съответно първия, втория и третия етаж.
Екстериорът на сградата е с 10 см топлоизолация, минерална мазилка и еталбонд в топъл цвят, осигуряващи енергийна ефективност и визуална хармония със съществуващата конструкция. Учениците могат да спортуват на игрищата за баскетбол, волейбол, бадминтон и футбол или да практикуват стрийт фитнес. Красиво озеленени тревни площи и достатъчно паркинг за 20 автомобила в близост до входа на ул. Румяна допълват тази постройка, предназначена да насърчава академичните постижения и личностното израстване.