УМБАЛСМ Н.И.Пирогов: I, II, III и IV Травматология

Надолу
Локация
бул. Ген. Тотлебен, гр. София
Категория

Здравеопазване

Обществени сгради

Площ
2 200 кв.м
Статус
Завършен
Клиент
УМБАЛСМ Н.И.Пирогов
Награди
2011

Софийски Архитектурен салон – Награда за “Фасадна реконструкция и организиране на входно пространство”

2010

УМБАЛ “Пирогов” – Отличие за принос в развитието и утвърждаването на болницата

УМБАЛСМ Н.И.Пирогов: I, II, III и IV Травматология

Този проект включва цялостно и трансформиращо обновяване на I, II, III и IV травматологични клиники, разположени на VIII, IX, X и XI етажи на УМБАЛСМ „Пирогов” в София. Конструкцията на сградата запазва своята цялост по време на ремонта.

Основната цел е да се подобри атмосферата на болничните стаи, включвайки частни бани във всяка и рационализирайки сервизните звена, лекарските кабинети и взаимосвързаните пътеки за безпроблемна функционалност.

Разположението на болничните стаи е преработено, предлагайки две конфигурации: уютни единични стаи с допълнително легло и просторни двойни стаи. Двете ВИП стаи се отличават с луксозно обзавеждане с едно легло, придружително легло и обособени места за лични вещи, хладилник и телевизор. Между ВИП стаите е разположен спокоен кът за почивка, ограден с елегантна стъклена преграда.

Ремонтът включва и най-съвременни електрически и осветителни системи, система за бързо реагираща медицинска помощ и модерна вентилационна система за бани и санитарни помещения. Всяка стая е оборудвана с климатик за оптимален комфорт. Кухните за персонала и кабинетите на лекарите и медицинските сестри са оптимизирани за функционалност. 

За подове и стени са използвани водоустойчиви материали, които улесняват цялостното мокро почистване и дезинфекция. Елегантен окачен таван е монтиран през целия етаж, за да побере новите инсталации.

Реконструкцията води до минимални модификации на фасадните елементи на сградата като добавянето на елегантни соларни козирки, украсяващи югоизточната и североизточната фасади и модернизирани парапети на терасата, отговарящи на най-високите стандарти за безопасност.