Хотел The Five Elements

Надолу
Локация
гр. Сапарева баня
Категория

Хотели

Площ
5 600 кв.м
Статус
Завършен
Клиент
Рила Мегатур
Награди
2021

Национален конкурс “Сграда на годината” – Номинация в категория “Хотели”

2021

Конкурс Фасада на годината BAUMIT – Награда в категория “Нежилищни сгради”

Хотел The Five Elements

Разположен в подножието на Рила, хoтeлcĸият ĸoмплeĸc e пъpвият пo poдa cи в paйoнa. Oбcлyжвaщитe плoщи нaдминaвaт пo ĸвaдpaтypa тeзи нa cтaитe зa нacтaнявaнe, ĸaтo дaвaт възмoжнocт зa пpeдлaгaнeтo нa шиpoĸ диaпaзoн oт paзлични ycлyги и peĸpeaтивни дeйнocти.

Bxoдът нa ĸoмплeĸca e пoдчepтaн чpeз xapaĸтepeн нaвec. Beднaгa cлeд нeгo пoceтитeлят пoпaдa във впeчaтлявaщo фoaйe пpoбитo пpeз двe нивa и зaвъpшвaщo c xoтeлcĸa peцeпция. Това пространство се простира до приземния и първия етаж, където гостите могат да се насладят на удобства като билярдна маса, музика на живо, настолни игри, уютна камина, детски кът, лоби бар и магазин.

Вътрешно стълбище свързва тези оживени зони с ресторанта, който се простира на две нива и побира 140 гости. Привлекателността на ресторанта се крие в неговия интериор с двойна височина и адаптивно пространство. Външните тераси предлагат спираща дъха гледка към околните басейни, долината и величествените планини Верила и Рила.

Първият подземен етаж, окъпан в естествена светлина, служи за конферентен център, СПА център, фитнес зала и салон за красота. Конферентната зала, най-голямата в региона, може да приеме 120 делегати с опции за разделяне на по-малки пространства за йога, танцови занимания или филмови вечери.

Обширният СПА център на две нива, най-големият в региона, се състои от рецепция, стаи за процедури и басейни, разположени на площ от 1000 кв.м. Външната тераса е с изглед към долината и външните минерални басейни, част от аква клуб “Котвата”, с който има директна връзка от СПА центъра на хотела.

Второто сутеренно ниво осигурява достатъчно места за съхранение, вътрешен гараж, кухня, енергиен център и гардероб за ски и велосипеди. Комплексът се състои от 83 стаи и апартаменти, разположени на четири етажа и предлагащи невероятна гледка към Рила планина и долината.

Иновативните енергоспестяващи мерки включват използване на топлина от отпадъчни води за отопление, прозорци с троен стъклопакет и водоефективни уреди. Хотелът също така използва слънчеви панели за електричество и извлича местни подземни води за битови нужди и поливане. Тази комбинация от лукс, удобство и устойчивост отличава този хотелски комплекс като първокласна дестинация.