Надолу
Локация
р. Надежда, гр. София
Категория

Индустриални сгради

Обществени сгради

Площ
69 350 кв.м
Статус
Завършен
Клиент
М Парк
Награди
2019

Национален конкурс “Сграда на годината” – Номинация в категория “Корпоративни сгради”

2018

АРХ ИНОВА – Номинация в категория „Складове и логистични паркове“

MPARK

Сградата разполага с елегантна административна част на три етажа с шест офиса, приветлив ресторант с капацитет до 50 гости и четири просторни склада. Този проект има за цел да създаде удобна работна среда и да повиши удовлетвореността на служителите чрез съвременен архитектурен подход и добре организирани пространства.

Дизайнът на фасадата е модерен и изчистн с добре дефинирани обемни форми. Фасадното решение хармонично се интегрира с околния градски пейзаж, безпроблемно вписвайки сградата в околната среда. Архитектурни декоративни елементи допълнително украсяват и подчертават отделни секции, като стълбища и еркери.

На партерния етаж са разположени два офиса, ресторант и два склада. Заведението разполага със самостоятелен вход от запад, а партерното ниво разполага с 31 удобни паркоместа. Първото надземно ниво съдържа обособено фоайе, два офиса и два склада, всички достъпни през стълбищна клетка и асансьор. Второто надземно ниво е предназначено за административната част, включваща фоайе, два офиса и връзка към покривна тераса. Тази тераса служи като спокойно място за отдих и забавление.

Конструкцията на административната част е монолитна, стоманобетонна с вътрешни преградни стени от тухлена зидария, прегради от гипсокартон и външни окачени фасади. За разлика от тях, складовете са изградени със сглобяеми, стоманобетонни и термопанелни външни ограждащи стени.